nivon

Zitdans bij het Nivon niet alleen ouderen

Wat is zitdans?zitdans

Zitdans is een dans uitvoeren al zittend op of staand bij de stoel. Hierbij spelen: coördinatie, afwisseling links/ rechts, arm- en been/voetbewegingen een belangrijke rol. Maar het allerbelangrijkste is dat er plezier beleefd wordt aan muziek en dans.

Voor wie?

Voor een ieder die van wereldmuziek houdt en het fijn vindt om hierop te bewegen. Danservaring is niet nodig en is beslist niet allen voor ouderen. Zitdans is zeker aan te raden voor diegenen die wat onzekerder worden bij het gewone dansen, wat meer moeite krijgen met evenwicht bewaren of niet meer zo snel ter been zijn.

Wanneer?

Elke woensdagmorgen vanaf 9 januari 2019 van 10.30-11.30 uur in het Nivoncentrum Lodewijkstraat 1 7553 LB (hoek Berfloplein) Hengelo.

Marian Kamminga,
dansleidster Nivondansgroep Ivanica

Meer weten:
zie website Ivanicawww.ivanica.nl
Info: ivanica.hengelo@gmail.com

Wie is de Nivondansgroep Ivanica?

Ivanica werelddansen heeft dansgroepen op allerlei niveau. Van beginnende tot gevorderde danser, iedereen komt aan zijn / haar (dans)trekken. Ook een “vaste” danspartner heb je niet nodig, die hebben wij wel voor je.  En veel dansen zijn kring- of rij-dansen.  Hoewel we geen demonstratiegroep zijn, worden we soms toch gevraagd voor een optreden, zoals voor de manifestatie “Hengelo Danst “. We dragen dan onze bekende outfit, in de kleuren  rood en zwart.

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 600 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Voor meer informatie over Nivon Nederland, klik hier.