werelddansers
dansen

Elke woensdagavond en maandagmorgen klinkt er in de Grote Zaal van ons Nivoncentrum prachtige dansmuziek van werelddansen uit de hele wereld

Er zijn werelddansen uit de Balkanlanden, uit Israeivanica kerkl, maar ook uit Amerika, Rusland, Turkije, Engeland, Griekenland en noem verder maar op. Op die muziek wordt enthousiast gedanst. Doordat de docenten vaak iets over het land en de achtergrond van een dans vertellen, kun je je ook steeds meer verbonden voelen met andere culturen.

Ivanica werelddansen heeft dansgroepen op allerlei niveau. Van beginnende tot gevorderde danser, iedereen komt aan zijn / haar (dans)trekken. Ook een “vaste” danspartner heb je niet nodig, die hebben wij wel voor je.  En veel dansen zijn kring- of rij-dansen.  Hoewel we geen demonstratiegroep zijn, worden we soms toch gevraagd voor een optreden, zoals voor de manifestatie “Hengelo Danst “. We dragen dan onze bekende outfit, in de kleuren  rood en zwart.

Meer weten:
zie website Ivanica: www.ivanica.nl

We dansen op 2 vaste dagdelen, namelijk op de maandagmorgen en de woensdagavond

De maandagmorgen groep is van 10.30 tot 11.30 uur onder leiding van Marian Kamminga. Deze groep bestaat uit 15-20 vrouwen en mannen die wat ouder zijn, maar het enthousiasme en kunnen is er niet minder om. Nadien wordt er samen koffie/thee gedronken en ook vinden geregeld leuke uitjes plaats.

Met ingang van het seizoen 2016/2017 is de opzet van de woensdagavond veranderd. We dansen in 4 groepen, oplopend van niveau. Daarnaast is er een gelegenheid waar een ieder mee kan doen, de Goud van Oud / instuif . Het programma ziet er als volgt uit:

18.45 tot 19.30 uur: Groep 1   o.l.v. Marian Kamminga

19.30 tot 20.15 uur: Groep 2   Goud van Oud / instuif   o.l.v. Inez ter Beek

20.15 tot 21.00 uur: Groep 3   o.l.v. Yvonne Eikeboom

21.00 tot 21.45 uur: Groep 4     o.l.v. Yvonne Eikeboom

Tussendoor en na afloop is er in de hal van ons gebouw gelegenheid om samen koffie/thee te drinken en gezellig bij te praten.

Ivanica doet veel meer

Eens per jaar gaan we een weekend samen weg. De laatste jaren hebben het Nivonhuis Krikkenhaar in Bornebroek bezocht. Overdag dansen we en in de avonduren is er ruimte voor andere leuke bezigheden (spelletjes, zang,e.d.)

Verder organiseert Ivanica al jaren op alle woensdagavonden in juli en augustus de ZomerDans. Je kunt dan van 19.30 tot 21.30 uur dansen o.l.v. een Twentse dansdocent. Het niveau stijgt in de loop van de avond.

Rond de jaarwisseling organiseert Ivanica de WinterDans. Een eenmalige dansavond voor alle dansliefhebbers.

Onder de vlag van “Twente danst” organiseren we 2 keer per jaar een bal voor alle dansliefhebbers uit Twente. Een keer met en een keer zonder orkest.

Mocht je belangstelling hebben, kom gerust eens bij ons binnen lopen. Je bent welkom en je kunt een aantal avonden meedansen zonder verdere verplichting.

Kijk ook eens op onze fraaie Ivanica website. Naast informatie vind je hier ook veel leuke foto`s en filmpjes van ons.

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

Inlichtingen bij Ria van Asselt

  • telefoon: niet beschikbaar
  • email: ivanica.hengelo@gmail.com

of kijk op de Ivanica website