Ivanica – Elke woensdag en maandag klinkt er in de grote zaal van ons Nivoncentrum prachtige dansmuziek van werelddansen uit de hele wereld

Er zijn werelddansen uit de Balkanlanden, uit Israeivanica kerkl, maar ook uit Amerika, Rusland, Turkije, Engeland, Griekenland en noem verder maar op. Op die muziek wordt enthousiast gedanst. Doordat de docenten vaak iets over het land en de achtergrond van een dans vertellen, kun je je ook steeds meer verbonden voelen met andere culturen.

Ivanica werelddansen heeft dansgroepen op allerlei niveau. Van beginnende tot gevorderde danser, iedereen komt aan zijn / haar (dans)trekken. Ook een “vaste” danspartner heb je niet nodig, die hebben wij wel voor je.  En veel dansen zijn kring- of rij-dansen.  Hoewel we geen demonstratiegroep zijn, worden we soms toch gevraagd voor een optreden, zoals voor de manifestatie “Hengelo Danst “.

Meer weten:
zie website Ivanica: www.ivanica.nl

We dansen op de maandagmorgen, de woensdagmorgen en de woensdagavond

De maandagmorgen groep is van 10.30 tot 11.30 uur onder leiding van Marian Kamminga. Deze groep bestaat uit 15-20 vrouwen en mannen die wat ouder zijn, maar het enthousiasme en kunnen is er niet minder om. Nadien wordt er samen koffie/thee gedronken en ook vinden geregeld leuke uitjes plaats.

Op woensdagochtend is er een zitdansgroep voor iedereen die graag wil dansen, maar niet meer goed ter been is. Deze groep staat ook onder leiding van Marian Kamminga.

Op woensdagavond dansen we in 2 groepen, oplopend van niveau.  Je mag in meerdere groepen meedansen. Het programma ziet er als volgt uit:
Van 18:45 uur tot 20:00 uur dansen we onder leiding van Marian Kamminga. Het niveau is beginners / halfgevorderden.
Van 20:00 uur tot 21:30 uur dansen we onder leiding van Yvonne Eikeboom. Het niveau is gevorderden.

In de hal van ons gebouw is gelegenheid om samen koffie/thee te drinken en gezellig bij te praten. Voor de groep van Yvonne staat om 20:00 uur de koffie al klaar, de groep van Marian kan na afloop van hun les koffie drinken.

Zitdans: niet alleen voor ouderenzitdans

Zitdans is een dans uitvoeren al zittend op of staand bij de stoel. Hierbij spelen: coördinatie, afwisseling links/ rechts, arm- en been/voetbewegingen een belangrijke rol. Maar het allerbelangrijkste is dat er plezier beleefd wordt aan muziek en dans.

Voor wie?

Voor een ieder die van wereldmuziek houdt en het fijn vindt om hierop te bewegen. Danservaring is niet nodig en Niet alleen voor ouderen. Zitdans is zeker aan te raden voor diegenen die wat onzekerder worden bij het gewone dansen, wat meer moeite krijgen met evenwicht bewaren of niet meer zo snel ter been zijn.

Wanneer?

Elke woensdagmorgen  van 10.30-11.30 uur in het Nivoncentrum.

Marian Kamminga,
dansleidster Nivondansgroep Ivanica

Meer weten:
zie website Ivanicawww.ivanica.nl
Info: ivanica.hengelo@gmail.com

Informatie

Nivoncentrum Hengelo Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein 7553 LB Hengelo
074-2431879

Inlichtingen bij Ria van Asselt

  • telefoon: niet beschikbaar
  • email: ivanica.hengelo@gmail.com

of kijk op de Ivanica website

Nivon is meer

Ivanica doet veel meer

Eens per jaar gaan we een weekend samen weg. De laatste jaren hebben het Nivonhuis Krikkenhaar in Bornebroek bezocht. Overdag dansen we en in de avonduren is er ruimte voor andere leuke bezigheden (spelletjes, zang,e.d.)

Verder organiseert Ivanica al jaren op alle woensdagavonden in juli en augustus de ZomerDans. Je kunt dan van 19.30 tot 21.30 uur dansen o.l.v. een Twentse dansdocent. Het niveau stijgt in de loop van de avond.

Onder de vlag van “Twente danst” organiseren we 2 keer per jaar een bal voor alle dansliefhebbers uit Twente. Een keer met en een keer zonder orkest.