wandelen
wandelen

Wandelen in Hengelo met Nivon Hengelo is natuurlijk wandelen in Twente of Salland of de Achterhoek. De Wandelclub van Hengelo heeft drie wandelgroepen om mee op pad te gaan

Importeren_038Kom Wandelen. Als de “R” in de maand is vertrekt elke vrijdagmorgen om negen uur een groep wandelaars vanaf het Nivoncentrum voor een tocht van 15 tot 20 kilometer door het mooie Twente, Salland of de Achterhoek. Een heuse lange afstand met gevulde rugzak in een stevig tempo.

Een uur later, om tien uur, vertrekt de wandelgroep De Tien Kilometer voor haar wandeling van (je raadt het al) ongeveer tien kilometer. Het tempo is hier iets rustiger met twee pauzes. Maar ook zij kennen de weg in Twente, Salland en Achterhoek.

Iets te ambitieus – liever een laag tempo en een tot anderhalf uur. Ga mee met de Dinsdagmiddag wandelgroep. In de zomer gaan die fietsen (30 kilometer) en in de winter wordt er gewandeld

Ieder neemt zijn/haar eigen en drinken mee en we maken zoveel mogelijk gebruik van carpooling.

Kijk voor de  wandelprogramma’s en spelregels van alle wandelgroepen op hun eigen pagina:
Lange Afstand Wandelen,
De Tien Kilometer en
Rustig Fietsen en Wandelen

Nivon Nederland en Wandelen

Nivon en Wandelen in alle vormen en afstanden kent een rijke en langjarige traditie.

Zo geeft Nivon de beste wandelgidsen ter wereld uit, in ieder geval volgens de lezers van Op Pad. Dankzij de inzetnivon handjes logo van onze vrijwilligers kunnen we mooie routes beheren als het Trekvogelpad, het Pieterpad en het Maarten van Rossumpad. En die kun je het beste lopen met de topogidsen van het Nivon. Hierin vind je naast de ingetekende route op topografische kaart ook een duidelijke en nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Daarnaast staan de wandelgidsen van het Nivon bol van relevante informatie met soms nog meer informatie op de verbonden site.

De gidsen worden uitgegeven in samenspraak met Wandelnet, uitgever van o.a. het Pelgrimspad en het Marskramerpad. We hebben ervoor gekozen de gidsen in eenzelfde uiterlijk en basis (kaarten met routebeschrijving in twee richtingen) uit te geven. De insteek bij het maken van de gidsen is alleen anders. Het Nivon kiest vanuit onze roots als cultureel instituut voor arbeiders om je het landschap te laten lezen, om aan de hand van thema’s te laten zien hoe de mensen het land gevormd hebben. Zo staat het Noaberpad continue in het teken van de relatie Nederland-Duitsland. Het Trekvogelpad, het langste natuurpad van Nederland, over Park Nederland, waar de invloed van de mens tot een veelzijdig landschap hebben geleid, dat wij wel als natuur ervaren, maar dat eigenlijk een cultuurlandschap is. Zo wil het Nivon graag iets aan jouw wandeling toevoegen.

Dit en nog veel meer vind je op de Nivon Nederland Wandelpagina.

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

074-2431879

Inlichtingen bij Jaap Hekkema

  • telefoon: 074-2771418
  • telefoon: 06-51113176
  • email: jaap.hekkema@home.nl
Nivon is meer

X