Boeken is een enthousiaste groep vrijwilligers en vooral liefhebbers, die zich inspant om tweedehands boeken een nieuw leven te geven.

Het is ongelooflijk hoeveel boeken dagelijks worden afgedankt.

Boeken die zonder opvang regelrecht naar de papierdump zouden zijn gaan om hun leven als oud papier te eindigen. Terwijl er voor veel boeken wel degelijk andere belangstellenden zijn. Het is de taak van de boekengroep  om die boeken uit de stroom te vissen en in de etalage te zetten. En omdat Nivon Hengelo een 100 procent vrijwilligers organisatie is kan dat voor prijzen die voor niemand een bezwaar hoeven te zijn. Het financiële resultaat komt ten goede van Nivon Hengelo.

Wat doet de Boekengroep?

De Boekengroep onderneemt de volgende activiteiten:

Boekenbeurs.

Een keer per jaar, in het najaar, wordt er een boekenbeurs in ons Nivoncentrum georganiseerd. Op deze beurs worden ook legpuzzels te koop aangeboden. Voor de actuele boekenbeurs informatie klik hier.

Boeken Online.

We verkopen boeken aan online opererende handelaren.

Boekenkast.boeken

In de foyer van het Nivoncentrum staat een open boekenkast gevuld met gave, populaire, en goed uitziende titels die voor het klein prijsje van twee euro te koop staan. Gewoon lekker snuffelen, het boek kiezen wat je altijd al wilde lezen en op naar aangename leesuurtjes. Afrekenen wijst zich vanzelf als je er voor staat.

Boekenmarkten.

Deelnemen aan lokale markten met een beperkte selectie

Inzamelen.

Wie zijn boeken en legpuzzels kwijt wil kan ze het hele jaar aanleveren bij het Nivoncentrum. Grote partijen worden graag opgehaald: een telefoontje naar Jaap Hekkema is voldoende.
Het sorteren, indelen en op waarde schatten (eigen kennis of internet) is interessant werk. Boekenwurmen zijn welkom om het team te versterken. Een telefoontje naar Jaap is voldoende.

Boekendump.

Boeken die niet voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen worden als ‘oud papier’ verkocht.

Nog meer. Andere (nieuwe) ideeën voor activiteiten met boeken zijn denkbaar. Suggesties, maar ook daadwerkelijke steun zijn/is van harte welkom.

Informatie

Nivoncentrum Hengelo Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein 7553 LB Hengelo
074-2431879

Inlichtingen bij Jaap Hekkema

  • telefoon: 06-51113176
  • email: jaaphekkema@home.nl
Nivon is meer