boekenbeurs
boekenbeurs

Boeken en Platen is een enthousiaste groep vrijwilligers en vooral liefhebbers, die zich inspant om tweedehands boeken en platen en puzzels een nieuw leven te geven.

Wat is Boeken en Platen Nivon Hengelo?

Boeken en Platen is een groep vrijwilligers (Boekengroep – voorheen de Boekenbeurs commissie), die zich inspant om tweedehands boeken, grammofoonplaten en legpuzzels een waardig nieuw leven te geven.
Deze groep doet dat door deze, die afgedankt worden, te verzamelen, te sorteren en vervolgens aan te bieden aan andere liefhebbers.

De Boekengroep is een vitale groep van een zestal liefhebbers waar we nog meer van gaan zien en horen.

Het is ongelooflijk hoeveel boeken er in Nederland dagelijks worden afgedankt.

Boeken die zonder opvang regelrecht naar de papierdump zouden zijn gaan om hun leven als oud papier te eindigen. Terwijl er voor vele boeken wel degelijk belangstelling is. Het is nu de kunst voor de boekengroep  om die boeken uit de stroom te vissen en in de etalage te zetten. En omdat Nivon Hengelo een 100 procent vrijwilligers organisatie is kan dat voor prijzen die voor niemand een bezwaar hoeven te zijn. Het financiële resultaat komt ten goede van Nivon Hengelo.

Wat doet de Boekengroep?

De Boekengroep onderneemt de volgende activiteiten:

Boekenbeurs.

Een keer per jaar, in het najaar, wordt er een boekenbeurs in ons Nivoncentrum georganiseerd. Op deze beurs worden ook puzzles te koop aangeboden. Voor de actuele beurs informatie klik hier.

Boeken Online.

Boeken met antiquarische of goede kwaliteiten worden via mailing, berichten en webpagina ‘online’ aangeboden. Deze boeken zijn separaat geprijsd.Het actuele aanbod staat op de Boeken Online pagina, klik hier.

Boekenkast.boeken

In de hal van het Nivoncentrum staat een slanke zwarte boekenkast gevuld met gave, populaire, en goed uitziende titels die voor het kleine prijsje van twee euro te koop staan. Gewoon lekker snuffelen, het boek kiezen wat je altijd al wilde lezen en op naar aangename leesuurtjes. Afrekenen wijst zich vanzelf als je er voor staat.

Boekenmarkten.

Deelnemen aan lokale markten met een beperkte selectie

Verzamelen.

Wie zijn boeken, grammofoonplaten en puzzels kwijt wil kan ze het hele jaar aanleveren bij het Nivoncentrum. Grote partijen worden graag opgehaald: een telefoontje naar Jaap Hekkema is voldoende.
Het sorteren, indelen en op waarde schatten (eigen kennis of internet) is interessant werk. Boekenwurmen of muziek liefhebbers zijn welkom om het team te versterken. Een telefoontje naar Jaap is voldoende.

Boekendump.

Boeken die niet voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen worden als ‘oud papier’ verkocht.

Nog meer. Anderen (nieuwe) ideeën voor activiteiten met boeken zijn denkbaar. Suggesties, maar ook daadwerkelijke steun is van harte welkom.

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

074-2431879

Inlichtingen bij Jaap Hekkema

  • telefoon: 074-2771418
  • telefoon: 06-51113176
  • email: jaaphekkema@home.nl
Nivon is meer

X