boekenbeurs
boekenbeurs

Boeken en Platen is een enthousiaste groep vrijwilligers en vooral liefhebbers, die zich inspant om tweedehands boeken en platen en puzzels een nieuw leven te geven.

Wat is Boeken en Platen Nivon Hengelo?

Boeken en Platen is een groep vrijwilligers (Boekengroep – voorheen de Boekenbeurs commissie), die zich inspant om tweedehands boeken, grammofoonplaten en legpuzzels een waardig nieuw leven te geven.
Deze groep doet dat door deze, die afgedankt worden, te verzamelen, te sorteren en vervolgens aan te bieden aan andere liefhebbers.

De Boekengroep is een vitale groep van een zestal liefhebbers waar we nog meer van gaan zien en horen.

Het is ongelooflijk hoeveel boeken er in Nederland dagelijks worden afgedankt.

Boeken die zonder opvang regelrecht naar de papierdump zouden zijn gaan om hun leven als oud papier te eindigen. Terwijl er voor vele boeken wel degelijk belangstelling is. Het is nu de kunst voor de boekengroep  om die boeken uit de stroom te vissen en in de etalage te zetten. En omdat Nivon Hengelo een 100 procent vrijwilligers organisatie is kan dat voor prijzen die voor niemand een bezwaar hoeven te zijn. Het financiële resultaat komt ten goede van Nivon Hengelo.

Wat doet de Boekengroep?

De Boekengroep onderneemt op dit moment de volgende activiteiten:

Boeken Online.

Boeken met antiquarische of goede kwaliteiten worden via mailing, berichten en webpagina ‘online’ aangeboden. Deze boeken zijn separaat geprijsd.Het actuele aanbod staat op de Boeken Online pagina, klik hier.

Boekenkast.boeken

In de hal van het Nivoncentrum staat een slanke zwarte boekenkast gevuld met gave, populaire, en goed uitziende titels die voor het kleine prijsje van twee euro te koop staan. Gewoon lekker snuffelen, het boek kiezen wat je altijd al wilde lezen en op naar aangename leesuurtjes. Afrekenen wijst zich vanzelf als je er voor staat.

Boekenmarkten.

(nog een idee – om met beperkte selecties aan lokale markten te gaan deelnemen)

Boekenbeurs.

Een keer per jaar, in het najaar, wordt er een boekenbeurs (zie onderstaand artikel) in ons Nivoncentrum georganiseerd. Op deze beurs wordt ook de verzamelde grammofoonplaten en puzzles te koop aangeboden.

Verzamelen.

Wie zijn boeken, grammofoonplaten en puzzels kwijt wil kan ze het hele jaar aanleveren bij het Nivoncentrum. Grote partijen worden graag opgehaald: een telefoontje naar Jaap Hekkema is voldoende.
Het sorteren, indelen en op waarde schatten (eigen kennis of internet) is interessant werk. Boekenwurmen of muziek liefhebbers zijn welkom om het team te versterken. Een telefoontje naar Jaap is voldoende.

Boekendump.

Boeken die niet voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen worden als ‘oud papier’ verkocht.

Nog meer. Anderen (nieuwe) ideeën voor activiteiten met boeken zijn denkbaar. Suggesties, maar ook daadwerkelijke steun is van harte welkom.

foto 1

De Boeken en Platenbeurs Nivon Hengelo is in de herfst een jaarlijks terugkerend festijn voor boeken en muziek liefhebbers

Op de laatste zaterdag van de Herfstvakantie staan alle tafels in alle zalen weer vol met boeken en grammofoonplaten. Honderden mensen snuffelen door de inzameling van een heel jaar om hun favorieten te vinden. Die te vinden is gemakkelijk omdat alles in genres en op alfabet is uitgestald. De kwaliteit is oogstrelend door de strenge selectie door de Boekengroep. Die zijn het hele jaar bezig om het gestage aanbod in ontvangst te nemen en te selecteren. Alleen maar gewilde, gave en onbeschadigde boeken mogen meedoen. De anderen gaan in de  papier recycling en brengen zo nog geld in het laatje. De opbrengst van de beurs komt ten goede van de vereniging.

Voor 2020 is de beurs gepland op zaterdag 24 oktober van 13.00 tot 16.00 uur – helaas gaat dit niet door. Het gevaar voor besmetting is te groot!

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

Inlichtingen bij Jaap Hekkema

  • telefoon: 074-2771418
  • telefoon: 06-51113176
  • email: jaaphekkema@home.nl

X