pentekenning nivoncentrumNivon Hengelo

Voor een boeiende lezing op de dinsdagavond moet je bij Nivon Hengelo zijn

Voor een boeiende lezing of presentatie moet je op dinsdagavon1-IMG_0617d, maandagmiddag, dinsdagmiddag (Sociaal Toerisme) bij het Nivon zijn. En dat voor een heel klein prijsje. Op meerder dagen in de maand kun je er terecht voor een programma vol cultuur, natuur, folklore, vreemde landen en humor. Denk daarbij aan schitterende natuuropnames van ons Twente of juist ver weg, verhalen over Rusland en China toen en nu, of Twentse historie. De beste presentatoren in de Regio komen het u graag vertellen. Hier onder staat het complete programma voor de dinsdagavond.

Maar neus ook even in het maandagmiddag programma

of Sociaal Toerisme op de dinsdagmiddag

en kijk ook eens op de Geschiedenis pagina of daar iets van je gading is als je belangstelling hebt voor presentaties op dat gebied.

NIVON-dinsdagavonden programma

De volgende NIVONdinsdagavonden staan op het programma vol cultuur, natuur, vreemde landen en humor. Natuurlijk in de Grote Zaal van het NIVONcentrum, Lodewijkstraat 1, hoek Berfloplein, Hengelo (Ov.), telkens om 20 uur.

De toegangsprijs is €5 voor leden, en niet-leden €6.

Dinsdagavond, 5 november 2019: lezingenHoogtepunten van de Russische schilderkunst door Marie-Thérèse ter Haar.

Tijdens deze lezing maakt u een virtuele reis langs de belangrijkste topstukken. U krijgt een goed beeld van de roerige Russische geschiedenis en de mysterieuze Russische ziel.

Van prachtige historiestukken van Vasnetsov en Soerikov, van de Russische Oriëntalistische sferen van Veresjagin tot de portretschilderkunst van Ilja Repin. Alleen laatstgenoemde kunstenaar heeft bekendheid gekregen in het westen, maar juist ook zijn tijdgenoten zijn stuk voor stuk Russische grootheden.

lezingenWaarom weten we in het westen zo weinig van deze Russische schilderkunst?

Vaak kennen we wel de westerse kopstukken uit de Hermitage maar gaan we voorbij aan de Russische meesters die in de Tretjakovgalerij in Moskou te zien zijn of in het Russisch museum te Sint-Petersburg. Dat het onterecht is dat we deze Russische schilders niet kennen, zult u na het bijwonen van deze lezing zeker met ons eens zijn.

De lezing wordt gegeven door Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

Inlichtingen bij Rob Lehr

  • telefoon: 074-2911953
  • email: roblehr@hetnet.nl

Dinsdagavond, 4 februari 2020:

Isis Zengerink,  “Reizen naar Egypte vóór de Arabische Lente”

Dinsdagavond, 3 maart 2020:

Gregor Dijkhuis, “Historisch Thüringen, cultuur en natuur in en om de stad”.

X
X