archief
archief

Het Archief Nivon geeft de geschiedenis weer van Nivon Hengelo vanaf 1946

1-1-100_3792Het Archief Nivon beslaat de periode van 1946 tot heden. De AfdeKnapzak 1948ling bestaat al veel langer: opgericht in 1925, maar het toenmalig bestuur heeft, direct na de bezetting in 1940, alles vernietigd om te voorkomen dat het archief in verkeerde handen zou vallen. Het ‘rode’ imago was niet ongevaarlijk. In 1946 is de Afdeling weer opgericht en tot bloei gekomen.

Maar! Er gaat ook veel materiaal verloren waarvan het beter zou zijn als het wel in ons archief was beland. Wilt u dit niet doen, maar het gewoon de archivaris aanbieden. Wij vragen je dus om materiaal, zoals foto’s (graag met namen aan de achterkant erop), notulen van de werkgroepen, ledenlijsten van de werkgroepen, enz. van uw (werk)groep niet weg te gooien, maar in de hal op een boekenplank te leggen met de aantekening ‘voor Elly Afman’.

De afgelopen jaren heeft zij een selectie van papieren uit het archief gemaakt en  deze overgedragen aan het Nationaal Archief in Den Haag. Deze kunnen op ieder moment daar worden ingezien. Ze zijn altijd opvraagbaar. Daarna is een begin gemaakt met een selectie voor het archief van de Gemeente Hengelo. Ook dit archief is daar altijd in te zien.

Met deze wijze van opslag van het Archief Nivon Hengelo bereiken we dat oude en belangrijke documenten veilig en vooral toekomst bestendig liggen opgeslagen en deze voor Nivon altijd bewaard blijven.

Informatie

Nivoncentrum Hengelo Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein 7553 LB Hengelo
074-2431879

Archivaris Elly Afman

  • telefoon: 074-2426258
  • email: eafman@yahoo.com
Nivon is meer