Rachmaninov en Tsjechov door Marie Thérèse ter Haar

nivon

 

Marie Thérèsenivon komt in Hengelo op dinsdagavond 3 november 2020 met als onderwerp Anton Tsjechov en Sergej Rachmaninov.

‘Uiteindelijk zegeviert de waarheid, maar dat is niet waar’

Anton Pavlovitsj Tsjechov (1860-1904)

‘De meester van het korte verhaal’, die titel verdient Anton Tsjechov zeker. 58 schreef hij er en allemaal blinken ze uit in psychologische diepgang. Zijn verzamelde verhalen zijn opgenomen op de door de Zweedse Academie samengestelde lijst met belangrijkste boeken uit de wereldliteratuur.

Ook als maatschappijkritisch toneelschrijver maakt Tsjechov naam met werken als De MeeuwOom WanjaDe drie zusters en De kersentuin.

Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov (1873-1943)

Rachmaninov wordt geboren in Novgorod. Als student op het conservatorium van Moskou componeert hij al zijn eerste pianoconcert. Er zouden nog ca. 170 composities volgen. Rachmaninov was niet alleen componist, maar ook uit een uitstekend pianist en dirigent. Hij werkte o.m. als dirigent van het Bolsjoitheater. Na de revolutie van 1917 vluchtte Rachmaninov naar de VS, waar hij in 1943 stierf.

Deze NIVONdinsdagavond staat op het programma vol cultuur, natuur, vreemde landen en humor. Natuurlijk in de Grote Zaal van het NIVONcentrum, Lodewijkstraat 1, hoek Berfloplein, Hengelo (Ov.), telkens om 20 uur.

De toegangsprijs is €5 voor leden, en niet-leden €6.

nivonAlle schitterende lezingen bij Nivon Hengelo zien, klik hier.https://hengelo.nivon.nl/lezingen/

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

Voor meer informatie, klik hier.nivon logo