patchwork

Patchwork in Hengelo bij Nivon

Bron Hengelo’s Weekblad, 22 februari 2022

patchworkPatchwork Hengelo bij het Nivon

Patchwork is voor menigeen een leuke hobby. Voor tal van vrouwen is het een alleraardigst tijdverdrijf. Bij het Nivon in Hengelo is zelfs een patchworkgroep actief. Maar de laatste twee jaar is daar de klad in gekomen. Meerdere vrouwen zijn afgehaakt tijdens de lockdowns. “Maar nu komen we weer bij elkaar. We zouden de patchworkgroep graag willen uitbreiden. Samen patchworken is leuk. Maar het sociale aspect is het belangrijkst”, zegt Remke Veerling van de patchworkgroep.
patchworkAl tal van jaren komen in de even weken patchworkliefhebbers op maandagmiddag van twee tot vier uur bij elkaar in het Nivon-gebouw aan de Lodewijkstraat, hoek Berfloplein. “Deze groep bestaat al heel lang. Tot de uitbraak van het coronavirus in Nederland ging het prima. Meestal waren we met een tiental vrouwen. Het is leuk samen met elkaar te quilten, zoals patchwork ook wel wordt genoemd. Je praat ook met elkaar over deze hobby. Dat schept een band. Het is geen cursus, maar nieuwe belangstellenden zijn ook welkom.
patchworkPatchwork is gemakkelijk te leren. “Tot twee jaar was er geen vuiltje aan de lucht. Af en toe stopte iemand maar er was ook wel aanwas. Doorgaans zijn het vrouwen op leeftijd, die het Nivon-gebouw binnenstappen om te gaan quilten. “Mannen zijn ook welkom, maar die zien we niet.” Na de uitbraak van de pandemie waren er echter nog amper bijeenkomsten in het Nivon-gebouw. Daardoor verwaterde het contact. “Via de app en mail wisselden we nog wat nieuwtjes uit. Ook kwamen enkele deelnemers nog bij elkaar thuis om te quilten. Maar van de groep in het Nivon-gebouw bleven er niet veel over. We zijn nog maar met ons vieren.”
patchworkNu is de lockdown opgeheven. Daarom wil Remke Veerling graag de draad weer oppakken. “We gaan weer beginnen. De eerste keer quilten we bij mij thuis, maar het liefst komen we weer bij elkaar in het Nivon-gebouw. Met een groep van vier is dat eigenlijk te weinig. Daarom hopen we op nieuwe belangstellenden. Ik geloof dat er in Hengelo zeker vrouwen zijn, die te lang alleen thuis hebben gezeten en graag weer eens mensen willen zien. Als dat kan met een gezamenlijke hobby, dan schept dat meteen een band”, zegt Remke Veerling. Belangstellenden hoeven overigens niet alleen uit Hengelo afkomstig te zijn. Ook vrouwen uit omliggende plaatsen zijn welkom. “Ik weet niet waar soortgelijke patchworkgroepen als hier in Hengelo al actief zijn. Maar als er in hun woonplaats geen groep is, kunnen ze vanzelfsprekend hier meedoen.”
De deelname is gratis. “Maar we zijn wel een onderdeel van het Nivon. Het koffiegeld is voor deze organisatie tijdens de patchworkmiddagen. Contributie hoeft er in het eerste jaar niet betaald te worden. Pas na een jaar worden deelnemers lid van het Nivon.”
Meer weten.
Remke Veerling, bel 06 22335897

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

Voor meer informatie, klik hier.nivon logo