Natuurvriendenhuis Den Broam

Activiteitenkalender 2020nivon

Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse

088 0990 975 / denbroam@nivon.nl

www.denbroam.nivon.nl

Wanneer? Activiteit
10 – 14 februari Ontspannen en genieten

Kom tot rust in Buurse met yoga, een klankconcert met o.m. klankschalen en snaarinstrumenten waar je liggend naar luistert en – voor liefhebbers – een saunabezoek.

Geniet van de mooie omgeving in Buurse en laat je verwennen door onze koks in deze geheel verzorgde midweek.

Leden: € 221,80 / niet-leden: € 250,20 (excl. saunabezoek)*

16 – 20 maart Cultuur en Natuur

Het programma van deze verzorgde midweek combineert een stukje Twentse cultuur(geschiedenis) met natuur en kunst. We brengen een bezoek aan de mooiste synagoge van Nederland en aan Roombeek de door Pi de Bruijn herbouwde wijk (vuurwerkramp Enschede), volgen een workshop over landschap in de schilderkunst, bezoeken het Rijksmuseum Twente en gaan naar een lunchconcert in het Wilminktheater. Daarnaast maken we een wandeling met een IVN-gids en krijgen we de lezing Wolkenwereld met prachtige foto’s en tips om zelf het weer te voorspellen.  Vervoer naar de verschillende locaties gaat in onderling overleg.

Leden: € 231,80 / niet-leden: € 260,20 (exclusief museumbezoek)*

6 – 10 april Wandelen

In deze verzorgde midweek wandelt u met onze gids door de mooiste natuurgebieden rond Buurse. Na een heerlijk ontbijt gaat u de hele dag op pad, ontmoet grote grazers en geniet van de vele vogels. U neemt uw lunch mee en picknickt onderweg op mooie plekjes. En bij terugkomst op Den Broam wacht een heerlijke, warme maaltijd.

Leden: € 211,80 / niet-leden: € 240,20*

25 – 29 mei

 

 

Fietsen langs industrieel erfgoed in Twente

Twente heeft een uitgebreid industrieel verleden, dat te herkennen is aan een groot aantal bijzondere en mooie gebouwen. Sommige hebben een nieuwe bestemming gekregen, andere zijn museum geworden, maar ze zijn de moeite van een bezoek waard.  Ze liggen op fietsafstand van Den Broam en gedurende deze bijzondere fietsweek maken we elke dag een excursie naar een industrieel monument of museum en we maken een boottocht met een replica van een klassiek potschip over de Buurserbeek.  Hoewel we natuurlijk mooie en rustige fietsroutes door de natuur kiezen, zullen we ook deels door stedelijk gebied fietsen, maar ook daar zoeken we de interessantste routes.

Verzorgde midweek

Leden: € 226,80 / niet-leden: € 255,20*

15 – 19 juni Fietsen in Twente

Onze fietsbegeleider leidt u tijdens deze verzorgde midweek langs de mooiste weggetjes door het Twentse land. U bezoekt een aantal interessante plekken en krijgt informatie over het landschap, de geschiedenis en de natuur. Bij het ontbijt maakt u een lunchpakket voor onderweg (picknick),  ’s avonds staat weer een warme maaltijd voor u klaar.

Leden: € 216,80  / niet-leden: € 245,20*

 

3 – 7 augustus

 

Kindermidweek

“Ik heb pas echt vakantie als mijn kinderen het naar de zin hebben”. Herkent u dit? In deze week zorgt Den Broam ervoor dat zowel u als uw (klein)kinderen veel plezier beleven aan deze vakantie. Twee keer per dag (10-11.30 en 19-20 uur) kunnen kinderen ( 4 – 12 jaar) vanuit onze boshut activiteiten ondernemen onder leiding van Marion, terwijl u even geniet van een rustig moment.

Kosten midweek:

Leden: € 68 en per volwassene 2 kinderen (lid) tot 16 jaar gratis.

Niet-leden: € 102, kinderen tot 6 jaar gratis

De kosten voor de activiteiten bedragen € 2,00 per kind per keer.

31 augustus – 4 september

 

 

 

 

 

 

Rondje Twente op de fiets

In deze fietsmidweek zullen we u van Den Broam naar Krikkenhaar begeleiden en terug. We zoeken natuurlijk mooie routes uit en nemen onderweg tijd om hier en daar stil te staan bij of een bezoek te brengen aan een bijzonder gebouw.

Daarnaast fietst u 1 dag in de omgeving van Krikkenhaar o.m. door het bijzondere nieuwe natuurgebied De Doorbraak en 1 dag rond Den Broam.

Verzorgde midweek

Leden: € 221,80 / niet-leden: € 250,20*

2 – 6 november Foto Midweek

Ook dit jaar verzorgen Caty en Michel Wijn weer de midweek fotografie. Als de herfst kleurt, ga je met hen leren hoe je dat vastlegt in boeiende foto’s en hoe je met een beeldbewerkingsprogramma daarvan echte plaatjes maakt.

 

Verzorgde midweek

Leden: € 216,80 / niet-leden: € 245,20*

23 – 27 november Mee koken in Twente

5 dagen genieten van de Twentse gastvrijheid. Terugkomen na een mooie fiets- of wandeltocht in de omgeving en dan gezamenlijk met een professionele kok in de keuken een maaltijd bereiden met Twentse producten. Bijvoorbeeld van BD-boerderij Zuuver, of Erve Hanebulten. Brood van diverse graansoorten, van de BioBakkerij in Ahaus en zuivel uit Hengevelde. Maar misschien eten we wel gewoon uit de natuur, wat groeit er nog?

Regionaal ontbijt en lunchpakket zijn inbegrepen. ‘s Avonds een glaasje en een moeilijk braille-cryptogram. Doet u mee? Bij een specifiek dieet is een meerprijs van 5 EURO per deelnemer. Maar alle diëten zijn mogelijk.

Verzorgde midweek

Leden: € 226,80 / niet-leden: € 255,20*

23 – 27 december

 

 

Kerstmidweek

Een ontspannen kerst, geen omkijken naar de boodschappen: een professionele kok verzorgt de (kerst)maaltijden gedurende deze gezellige week.

Verzorgde midweek

Leden: € 253,00 / niet-leden: € 287,00*

  • Wilt u in een verzorgde midweek een kamer alleen dan berekenen wij 25% toeslag op de overnachtingsprijs (Dat is € 14,20 extra voor leden en € 21,30 voor niet-leden, met kerst resp. € 17,00 en € 25,50)
  • Alle prijzen zijn incl. koffie/thee, de maaltijden, 2 drankjes per dag en eventuele excursies, maar excl. toeristenbelasting, fietshuur, toegang musea waarvoor museumjaarkaart geldig is.
  • Fietsen en e-bikes zijn te huur op Den Broam voor resp. € 8 en € 16 per dag.
  • In de fietsweken is de gemiddelde afstand per dag 50 km en de gemiddelde fietssnelheid 15 km/uur.
  • In de wandelweek wordt er tot ong. 20 km per dag gewandeld.

 

Bij verzorgde midweken kunt u – mits er plaats over is – ook uw eigen plan trekken en toch genieten van de verzorging.

Midweken kunt u alleen boeken via de aanmeldsecretaris: denbroam@nivon.nl of 088 0990 975