boeken

MUSEUMREIS 24 MEI 2020 naar ESSEN

MUSEUMREIS  met Nivon Regio Twente.

(of het zelfde programma in augustus mogelijk is of een interressant aangepast zoekt Hans nog uit)

Hoewel het nog wel even duurt, alvast een aankondiging voor de busreis naar Essen (D) op de zondag na hemelvaart, 24 mei a.s.

museumreisDit keer krijgen we een rondleiding door het Aalto theater. Na de oorlog was er behoefte aan een operagebouw in Essen, er stond immers niet veel meer. Via een openbare aanbesteding, werd het ontwerp van de Finse architect Alvar Aalto  gekozen. Het is een bijzonder gebouw geworden, je noemt het organische architectuur. U zult merken dat de deurkrukken laag zijn: dit is om aan te geven dat ook kinderen welkom zijn in het gebouw, het moest laagdrempelig zijn.

Voor degenen die minder goed ter been zijn, is er een kleine rondleiding van een uur. De andere groep gaat met een gids achter de coulissen: ze hebben eigen afdelingen, die de decors maken,  de kleding, de pruiken. De bühne is zeer spectaculair.

Na afloop gaan we naar de overkant: het Folkwang museum.  Als je geld hebt, kun je museumreismooie dingen laten zien: schilderijen van o.a. Van Gogh, Manet, Gauguin, Renoir en de moderne Duitse schilders. Beelden van o.a. Rodin. Zeer de moeite waard. De entree voor het museum is gratis.

Hans Kits

Vertrektijden en kosten:

We vertrekken weer uit Almelo: parkeerplaats bij de A35, Henriette Rolandholstlaan om half tien.

Om kwart voor tien staan we bij Hotel v.d.Valk in Hengelo,

Om tien uur bij de Grolsch veste in Enschede.  

Rond twaalf uur zijn we in Essen, we vertrekken weer om 4 uur richting Twente.

Nivon leden betalen 15 euro, niet nivonleden 20 euro: dit is inclusief de rondleidingen en entree.

Aanmelden bij Hans Kits, telefoon 053 4313195, hanskits@hotmail.com

Bankrekening: NL23TRIO0198080026  t.n.v. Nivon Regio Twente

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

Voor meer informatie, klik hier.nivon logo