nivon

IetsTheater Nivon Hengelo zesde editie bijlage

nivonEen zonnige voorjaarsgroet van Ans Surfer.

Ans is onze Nivon Facebook beheerder. Dat doet ze al jaren met als prachtig resultaat 110 volgers. Met Facebook hopen we anders soort publiek te bereiken en daarmee op een groter bereik in de Hengelose gemeenschap. Facebook is heel leuk: je moet het zien als een grabbelton met voor elk wat wils. Kort en krachtig. Nieuwsgierig – klik hier.
Maar. Ans kan ook goed fotograferen en heeft van haar prachtige opnames een kleurig boeket samengesteld die ze hierbij aanbiedt aan alle lezers van IetsTheater.
Kijken – klik hier.

boekenWekelijks: Mini-boekenbeurs in Corona-proof ingerichte grote zaal.

Elke woensdagmiddag van twee tot vier boeken en puzzels voor zeer kleine prijzen in de grotezaal Nivoncentrum. Voor leden en niet leden. Lees meer – klik hier.

Na een hoopvol begin vorige week woensdag viel vanmiddag de opkomst en opbrengst van de miniboekenmarkt erg tegen. Slechts 1 Nivon vrijwilliger die toevallig langs kwam om oud papier te brengen, heeft voor 5 euro legpuzzels meegenomen. Als volgende week woensdag het beeld niet wezenlijk verandert, zal de boekengroep moeten concluderen dat deze activiteit niet aan de vermeende behoefte voldoet. Dat zou jammer zijn. Het is te hopen dat in oktober de jaarlijkse boekenbeurs door kan gaan, in welke vorm dan ook, zodat er weer een bijdrage kan worden toegevoegd aan de Nivon Hengelo kas.

nivonWandelen – veel meer wandelen.

Wandelen ook van uit de stoel valt goed in de smaak. Kijk maar naar de enorme hitscore.
De 10KM wandelgroep; Annemiek Hozemans en Peter Benjamins maakten mooie films. Nu van de wandeling deel 2 in 2016.
Klik hier en ga er rustig voor zitten

schotlandMarianne Assink (met Frits) wandelt in alle oorden van Europa en Twente.

Ze maakte van hun tocht over het Twentepad een prachtig beeldverslag. Beeldverslag is op verzoek van Marianne terug getrokken vanwege een vervelende vervorming.

nivon

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

“Uit de dikke duim” van Wim

Wanneer ontmoeten we elkaar toch weer eens, voorlopig houden we ons maar aan de regels, maar het duurt wel lang. Van jullie allemaal geen reactie mogen ontvangen over het straatje. Was het zo moeilijk? Toch maar weer iets gemaakt “uit de dikke duim”.
Groeten Wim

Rob Lehr zit nooit stil.

Wie Rob ooit niets heeft zitten doen is een iemand die vroeg opstaat. Mij zal het niet overkomen. Zijn voorjaarsprogramma is gewoon in de corona gevallen. Maar er staat al een nieuw klaar voor het komende winterseizoen. Als we dan weer vrij zijn in ons doen en laten en van het leven mogen genieten is er veel te beleven. Kijk alvast op de website van de maandag, dinsdag middag en avond, en donderdagmiddag . Kijk en reserveer want als de 1,5 meter dan nog geldt is de zaal snel vol. En vol is vol.
Maandagmiddag kijken klik hier.
Dinsdagmiddag kijken klik hier.
Dinsdagavond kijken klik hier.
Donderdagmiddag kijken klik hier.

dansenSjoukje en Dagrokamp

Elk jaar gaan we met Dagro op kamp naar Krikkenhaar. Dat zou eind maart zijn, maar dat ging natuurlijk niet door. Eerst zag het er naar uit dat we op 2/3 mei alsnog konden, maar ook die hoop vervloog spoedig. Maar we kunnen zo’n kampweekend toch niet zomaar laten zitten? Dus besloten we de anderhalve dag Krikkenhaar met thema fantasiewereld te vervangen door anderhalf uur Zoom. Natuurlijk haalt dat het niet met een echt kamp, maar gezellig was het wel!
We hebben via Zoom gezamenlijk Dagro-rebussen opgelost (zie hieronder), een op maat gemaakte Dagro-woordzoeker opgelost (https://bit.ly/2KBs0Ic ), hints gedaan met woorden die bij een fantasiewereld horen. En we hadden een prijsuitreiking (eeuwige roem) voor  fantasiemaaltijden, waar de leden van tevoren een foto voor hadden ingestuurd.
Het kamplied klonk online voor geen meter, wat erg lachwekkend was. Al met al hebben we ons anderhalf uur erg vermaakt. Maar volgend jaar gaan we toch liever naar Krikkenhaar; de datum ligt al vast!
En het goede nieuws is dat Sjoukje weer life wil gaan dansen en wel op de binnenplaats van het Nivoncentrum.

Nivon Terschellingkampen – Einde verhaal kwam in 2011

De kampen begonnen in de 60-tige jaren met een onderkomen bij Jort Oosterend. Het einde was in 2011. De eilandcommercie werd de Nivonners te gortig. Gelukkig heeft Harry dat jaar prachtige serie vogel en planten opnames gemaakt en in een wonderschoon beeldverslag gegoten. Nog weer eens Nivon Natuur kamp 2011 beleven klik hier en geniet.

Let op. Op de website van Harry nogmaals op het Terschelling icoontje klikken

Superlatieven.

(superlatieven gaan vaak gepaard met lucht maar soms raken ze de waarheid.) Verras je geliefden met een kaart, met de tekst;
Voor jouw een mooi bouquet superlatieven.

Lieve………
Waanzinnig lieve……
Verschrikkelijk lieve……
Krankzinnig mooie lieve……
Erg mooie lieve……
Heel erg mooie lieve…..
Gave lieve…….
Super gave lieve…
Wondermooie lieve…….
Wonderbaarlijk lieve……
Trouwe lieve…….
Absoluut trouwe lieve….
Leuke lieve…………
Onwijs leuke lieve……
Betoverende Lieve…….
Verrassend Lieve…..
Bijzonder Lieve……
Super de luxe lieve…..

Naam zelf invullen en doorsturen naar wie je wil.
Is het mijn naam dan retour met jouw superlatieven (klinkt een beetje hebberig),
Toon Kolenberg