nivon

IetsTheater Nivon Hengelo vijfde editie

nivonIetsTheater Nivon Hengelo vijfde editie – echt voor iedereen

IetsTheater is een platform voor eigen werk (van leden en sympathisanten), vrij van rechten en Nivon betrokken. Iedereen mag, neen, moet meedoen. Anders word het Niets.

Het onderwerp doet er niet toe – gewoon ‘iets’. Als het maar geschikt is om te delen. De vorm mag alles zijn: tekst, foto’s, geluid- en film opnames. Als het maar geschikt is om digitaal te verspreiden. Dit bericht verschijnt op onregelmatige tijden.
Marian en Luc tekenen voor de redactie. Bij haar kun je je ook aan- of afmelden. Stuur je ‘Iets’ materiaal naar Luc. Ook suggesties en aanvullingen over opzet en uitvoering zijn daar welkom: lucvanveen@planet.nl

Korte berichten staan direct in deze mail. De berichten met meer opmaak staan in de bijlage. Gewoon klikken en verder lezen. De inhoud van deze mail verschijnt ook als bericht op de Nivon Hengelo Nieuwspagina: https://hengelo.nivon.nl/nieuwsaanbod/, en gedeeltelijk op Facebook: https://www.facebook.com/nivonhengelo/

Groeten Theater Directie

Nivon Hengelo en ons vooruitzicht

Ons Nivoncentrum is vrijdag 13 maart op slot gegaan voor al onze openbare activiteiten en t/m 19 mei zal dat ook zo blijven. Daarna hopen we dat er ruimte komt voor meer leven. Wel moeten we er van uitgaan dat wat we mogen gaan doen altijd moet voldoen aan de ‘Maatregelen tegen het coronavirus’ van de Rijksoverheid (21 april). De belangrijkste regels hierin zijn het voorkomen van besmetting en de 1.5 meter afstand voor groepen meer dan twee personen.
Het is duidelijk dat het merendeel van onze activiteiten/groepen onmogelijk veilig hieraan kan voldoen. Ook meer dan een activiteit tegelijkertijd lijkt niet veilig haalbaar. De groepen die toch weer zouden willen starten moeten dat het AB melden en daarvoor toestemming krijgen. De leef- en gedragsregels voor het gebruik van het centrum en haar inrichting zijn in de maak.

Als we ons realiseren dat deze ‘Maatregelen’ waarschijnlijk blijven tot de introductie van een antivirus vaccin, en dat kan nog wel even duren, is ook het starten van ons nieuwe seizoen een groot vraagteken.

Geen zonnig vooruitzicht. Maar de Hengelose buurt- en wijkcentra, en natuurlijk de centra elders in den lande, hebben met hetzelfde te maken. Wat daar door de Gemeente en Beheercie wordt bedacht kan ons helpen bruikbare en veilige oplossingen in te voeren. En misschien zijn dan ook de ‘Maatregelen’ wel sterk versoepeld omdat heel Sociaal Nederland er onder zucht. Organisatorisch zullen we het wel gaan redden. De financiën is een moeilijker verhaal. Gelukkig hebben we Chris, de penningmeester, en de steun van al onze leden.

Maar er is ook goed nieuws: De Boeken online webshop is weer open en de Stop papiergroep onderzoekt of ze weer kunnen starten.

Terschellingkampen – Het verhaal aan de hand van Jan’s foto-selectie

De kampen begonnen in de 60 tige jaren met een onderkomen bij Jort Oosterend. De groep groeide en Jort werd te klein. De Reddingsbootschuur werd het volgende verblijf maar daar groeide men ook uit en zo belandde men in Vesta Formerum. Dat hield ook niet lang, maar Huize Brandaris in West bleef vanaf 2005 tot er een eind kwam (2011?) aan een lange traditie van Nivon Natuurkampen. De organisatie was in de handen van Anneke en Barbara en Jan. Tonnie en Linda deden de inkopen en zorgden voor de inwendige mens.
Wil je het allemaal nog weer eens beleven, droom dan weg van Schylge bij het filmpje gemaakt van Jan zijn foto’s. klik hier.

Van de hand van Harry is er een fotoverslag van Kamp 2011 met een selectie met adembenemende foto’s van de flora en fauna. Dit staat gepland voor editie 6.

De reactie op de vorige edities is o.a. te meten a.h.v kliks van bezoekers op de vermelde YouTube filmpjes. We zijn tevreden:
Hulsbeekmolen: 73 hits, 10KM Wandelingen 2011 en 2014: 124 hits en Koor Waterstaat film: 39 hits.

In de bijlage kunt u genieten van:

Chris vriendenkring deel II
– Wandeling Stepelo 2014, 10KM Wandelgroep
– Wandeling 2016 deel A, 10KM Wandelgroep
– Toons preigedicht
– Nivon Historie – Een nieuwe website een oud geluid