nivon

IetsTheater Nivon Hengelo vierde editie

nivonIetsTheater Nivon Hengelo vierde editie – echt voor iedereen

IetsTheater is een platform voor eigenwerk (van leden en sympatisanten), vrij van rechten en Nivon betrokken. Iedereen mag, neen, moet meedoen. Anders word het Niets.
Het onderwerp doet er niet toe – gewoon ‘iets’. Als het maar geschikt is om te delen. De vorm mag alles zijn: tekst, foto’s, geluid- en film opnames. Als het maar geschikt is om digtaal te verspreiden. Dit bericht verschijnt op onregelmatige tijden.
Marian en Luc tekenenen voor de redactie. Bij haar kun je je ook aan- of afmelden. Stuur je ‘Iets’ materiaal naar Luc. Ook suggesties en aanvullingen over opzet en uitvoering zijn daar welkom: lucvanveen@planet.nl

Korte berichten staan direct in deze mail. De berichten met meer opmaak staan in de bijlage. Gewoon klikken en verder lezen. De inhoud van deze mail verschijnt ook als bericht op de Nivon Hengelo Nieuwspagina: https://hengelo.nivon.nl/nieuwsaanbod/, en gedeeltelijk op Facebook: https://www.facebook.com/nivonhengelo/

Groeten Theater Directie

Het geheim van Hulsbeek

Heel vroeger stonden er twee watermolens aan de Gammelkerbeek te hoogte van het huidige park Hulsbeek. Er is niet veel van over. Alleen wat kloostermoppen en Bentheimer zandsteen en delen van eikenhouten palen en beschoeiingen zijn nog zichtbaar.  Alleen op oude middeleeuwse kaarten van Oldenzaal komen ze voor samen met nog tien andere molens. Dat duurde tot Bas Slatman het belang van de plek inzag en een projectgroep vormde in 2010 met als taak het beleefbaar maken van de archeologische resten.nivon

Dat is goed gelukt. Er is een fraai openluchtmuseumpje ter plekke opgericht met informatieborden die het verhaal vertellen en de overblijfselen zichtbaar maken en aanvullen in cortenstaal (zie prent boven). Gewoon leuk om te bezoeken. Alleen je vind het niet – er is in de wijde omgeving geen enkele verwijzing naar die – ook nog – mooie plek in de natuur. Alle informatieborden vertellen alles maar niet waar de molens staan of liever stonden.

Voel je je uitgedaagd? Start dan bij parkeerplaats P3 of P2 en loop richting Het Hulsbeek. Het is niet ver; twee à drie honderd meter. Succes!
Schrijf een verslag van je avontuur en het museumpje en stuur dat naar IetsTheater. De leukste komt in dit blaadje en doet mee voor de IetsTheater trophee.

Wil je toch meer informatie klik dan hier voor een fotocollage: https://youtu.be/QMnrYpQeEIY

En omdat het zo leuk is: een zitdans van Marian

Kamarinskaya – Rusland
Na dinsdag 21 april  is de link niet meer te gebruiken. Kopieer hem daarom (Ctrl c) en zet hem in de zoekbalk. En dan downloaden. Succes!

Groet, Marian

https://we.tl/t-ZvBKqGfQ0f

In de bijlage nog veel meer moois:

Een wens van Rob Lehr

Actie Vriendenkring vervroegd (Chris Molenveld)

Het geheim van het Papierhok (Jaap Hekkema)

De dansvloer van de Grote zaal (Jaap Hekkema)

De you-tube film met onze Nivon wandelaars uit 2014

Het gedicht Vesuvius (ingezonden door Toon Kolenberg)

De prijsvraag “Het straatje”  (Wim Meijer)

Met vriendelijke groet, het bestuur van Nivon Hengelo,