nivon

IetsTheater Nivon Hengelo derde editie

nivonIetsTheater Nivon Hengelo – ruimte voor echt iedereen

IetsTheater is een platform voor eigenwerk (van leden en sympatisanten), vrij van rechten en Nivon betrokken. Iedereen mag, neen, moet meedoen. Anders word het niets.
Het onderwerp doet er niet toe – gewoon ‘iets’. Als het maar geschikt is om te delen. De vorm mag alles zijn: tekst, foto’s, geluid- en film opnames. Als het maar geschikt is om digtaal te verspreiden via email en post op de Nivon Website. Kleine bestanden direct als bestand in het bericht. Grotere via een link. Dit bericht verschijnt op onregelmatige tijden.
Marian tekent voor de verspreiding. Bij haar kun je je ook aan- of afmelden. Stuur je ‘Iets’ materiaal naar Luc. Ook suggesties en aanvullingen over opzet en uitvoering zijn daar welkom, lucvanveen@planet.nl

Korte berichten staan gewoon direct in dit email. De berichten met meer opmaak, tekst en beeldmateriaal staan in bijlage. Gewoon bovenin klikken en verder lezen. De inhoud van deze mail verschijnt ook als bericht op de Nivon Hengelo Nieuwspagina: https://hengelo.nivon.nl/nieuwsaanbod/, en gedeeltelijk op Facebook: https://www.facebook.com/nivonhengelo/

Groeten Theater Directie

De boekenkast in de hal is helaas achter slot en grendel verdwenen. Loes had een prima idee: we kunnen de boeken ook online aanbieden. Alleen zag de Boekengroep geen veilige methode om de boeken daadwerkelijk te overhandigen. En per post is gewoon te duur. Jammer. Nivon Hengelo heeft een boekendrone nodig. Ook de online Boekenwinkel is buiten bedrijf gesteld. Het verzenden per post of overhandigen van boeken verhoogt de kans op besmetting, niet doen.

Nivon Hengelo omarmt massaal internet en houdt de club aan het draaien.

Natuurlijk mis je zo de gezelligheid en de pindakoekjes maar je blijft wel in beweging. Voorbeelden genoeg:

Marian stuurt per email alle zitdansers zo nu en dan een filmpje om de vaart er in te houden. Dit keer een uitbeeldingsdans van de mensen die over het water op zoek gaan naar nieuw land. Er wordt gepeddeld en water en lucht uitgebeeld. Ook is het nacht en de sterren flonkeren aan de hemel. Tot slot wordt er snel gepeddeld omdat er land in zicht is.

Hier de link naar we transfer, even downloaden, openen en lekker meepeddelen  https://we.tl/t-aUDkzbXn5i

Sjoukje schrijft: “Bij Dagro hebben we besloten elke week een dansje en de bijbehorende muziek online te zetten zodat de kinderen thuis (met familie) toch iets kunnen doen. Daarnaast gaan we kijken of de tieners af en toe via een webcall willen bijkletsen. En ook ipv ons kampweekend willen we een uurtje online bijpraten, het kamplied zingen en wat andere kamp-dingen doen”.

Barbara prikkelt haar Tai Chi- ers regelmatig met uitdagende oefeningen. Die geven ontspanning, verbeteren hun beweging en bevorderen de gezondheid. Wie wil dat nou niet.

En het AfdelingsBestuur houdt online de wacht en de verbinding. Het Bestuur wil alle handelingen en akties die de kans op besmetting vergroten vermijden. Hoe jammer ook voor onze niet-digitale leden heeft daarom het IetsTheater geen papieren uitvoering.
De Ledenvergadering (ALV) van dit voorjaar willen we nu, in het komend najaar, combineren met de Groepenvergadering op dinsdagavond 6 oktober, om half acht. Maak een aantekening in je agenda.

Honderden kilometers wandelen en evenveel beelden in 2011.

Peter Benjamins maakte de beelden en sneed later een film waarin de wandelaars, bezienswaardigheden en natuur volop aan bod komen. Wil je het allemaal nog eens zien en ook je medewandelaars van lang geleden. Klik dan op bijgaande link en ga er rustig voor zitten:

https://www.youtube.com/watch?v=CIsb4qZ0kUU&feature=youtu.be

Lees ook in de bijlage het gedicht “Extra” 

van Toon Kolenberg, 

aanhakend op de anderhalve meter. 

Groeten, IetsTheater Directie

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

Voor meer informatie, klik hier.nivon logo