lezingen

Hoogtepunten van de Russische schilderkunst door Marie-Thérèse ter Haar

lezingenTijdens deze lezing maakt u met Marie-Thérèse ter Haar een virtuele reis langs de belangrijkste topstukken. U krijgt een goed beeld van de roerige Russische geschiedenis en de mysterieuze Russische ziel.

Van prachtige historiestukken van Vasnetsov en Soerikov, van de Russische Oriëntalistische sferen van Veresjagin tot de portretschilderkunst van Ilja Repin. Alleen laatstgenoemde kunstenaar heeft bekendheid gekregen in het westen, maar juist ook zijn tijdgenoten zijn stuk voor stuk Russische grootheden.

lezingenWaarom weten we in het westen zo weinig van deze Russische schilderkunst?

Vaak kennen we wel de westerse kopstukken uit de Hermitage maar gaan we voorbij aan de Russische meesters die in de Tretjakovgalerij in Moskou te zien zijn of in het Russisch museum te Sint-Petersburg. Dat het onterecht is dat we deze Russische schilders niet kennen, zult u na het bijwonen van deze lezing zeker met ons eens zijn.

De lezing wordt gegeven door Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 600 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Voor meer informatie over Nivon Nederland, klik hier.

 

Dit is een NIVON-dinsdagavondlezing op 5 november 2019

Natuurlijk in de Grote Zaal van het NIVONcentrum, Lodewijkstraat 1, hoek Berfloplein, Hengelo (Ov.), om 20 uur.

De toegangsprijs is €5 voor leden, en niet-leden €6.