Geschiedenis op de donderdagmiddag

Geschiedenis onderwerpen – van lokaal tot mondiaal – worden ingebracht door de groepsleden. Zij of een gastdocent verzorgen de lezing.boeken

De geschiedenis onderwerpen die in de groep aan de orde komen worden over het algemeen bedacht door groepsleden die ook vaak de inleiding verzorgen. Hierdoor ontstaat er een rijke schakering van onderwerpen van regionaal tot wereld gebeurtenissen met vaak verrassende persoonlijke insteken. Ook worden er gastsprekers uitgenodigd voor net dat stukje extra. Een museum bezoek vormt veelal de afsluiting van een seizoen.

Een prachtige kans om je liefde en kennis van geschiedenis te delen met een club van geïnteresseerde mensen of je te laven aan hun kennis. De groep komt om de drie weken bijeen op de donderdagmiddag in het Nivoncentrum.

Voor het complete geschiedenis programma klik hier.

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 600 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Voor meer informatie over Nivon Nederland, klik hier.