nivon

“Een bijzondere Camino” te voet van Borne naar Santiago de Compostela

nivon

“Een bijzondere Camino”

Pelgrimstocht te voet van Borne naar Santiago de Compostela als burgemeester, als dokter en als priester, maar bovenal als pelgrim.

Lenze Vondeling gaat tijdens zijn voordracht in op de betekenis en het ontstaan van pelgrimeren, redenen om de tocht te ondernemen. De nadruk van zijn verhaal ligt echter bij hetgeen hij heeft mee- en doorgemaakt. Zijn tocht in de winter en het ontluikende voorjaar was niet alleen een fysieke  maar ook een mentale  uitdaging.

Lenze verhaalt over diverse ontmoetingen en observaties die, zoals uit het ondertitel al blijkt, hem tijdens zijn wandeling zijn overkomen. Ook leest hij een paar stukjes voor uit zijn dagboek.
Na afloop worden graag de vragen beantwoord.

Een NIVON-dinsdagavonden programma

nivonDe volgende NIVONdinsdagavonden staan op het programma vol cultuur, natuur, vreemde landen en humor. Natuurlijk in de Grote Zaal van het NIVONcentrum, Lodewijkstraat 1, hoek Berfloplein, Hengelo (Ov.), telkens om 20 uur.

De toegangsprijs is €5 voor leden, en niet-leden €6.

Programma dinsdagavonden 2021-2022 in NIVONcentrum, aanvang 20 uur.

2-11-’21. Lenze Vondeling (Borne). Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
2-2-’22. Marc Roth (Zutphen). “De verbeelde werkelijkheid” over Noord-Korea.
3. 1-3-’22. Marie Thérèse ter Haar (Arnhem). De Russische schilder Kazimir
Malevitsj werkte in de tijd van Mondriaan, zijn werk doet ook denken aan de
Avant Gardetijd

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

Voor meer informatie, klik hier.nivon logo