nivon

Coronaprotocol Nivon Hengelo per 2 augustus

nivonNivon Hengelo met de deuren weer open (editie 2 augustus)

Ons Nivoncentrum is per woensdag 1 juli weer gewoon open – hoera. Geen achterdeur gedoe meer maar gewoon via de voordeur naar binnen.

Registreren is niet nodig: we zijn op de hoogte welke groepen op welk moment gebruik maken van de ruimtes. Zomerdans kan zijn eigen manier van registreren aanhouden.

De toiletten zijn toegankelijk. De keuken is weer bruikbaar voor koffie, thee ed. zetten. Binnen wel afstand houden en alles wat je gebruikt ontsmetten.
Let op. De keuken en hal zijn bij normaal centrum gebruik een hotspot waar afstand houden niet altijd eenvoudig zal zijn. Vertrouw je het niet voor jezelf dan kun je overwegen binnen (tijdelijk) een mondkapje te dragen.

Goed ventileren is van groot belang. Ramen en deuren zoveel mogelijk openen tijdens en na de bijeenkomst moet een goede gewoonte worden.

De meeste groepsactiviteiten starten weer in september onder min of meer de huidige regels. De capaciteit qua personen van onze ruimtes is hieronder weergegeven. Stem daar je plannen op af.

Maar! Wat er ook maar bedacht wordt, het is ieders eigen beoordeling en verantwoordelijkheid om te beslissen of het voor hem of haar voldoende veilig is.

Algemene regels gebruik Nivoncentrum.

 1. Kom alleen als je geen klachten hebt. Bij twijfel niet doen.
 2. De voordeur en alarminstallatie desinfecteren bij gebruik – tip van Jaap: bedien alarm met een houtje o.i.d.
  Ventileer de ruimtes goed, alles wat je gebruikt of aanraakt desinfecteren.
 3. De garderobe is buiten gebruik. Afleggen jassen in eigen ruimte.
 4. De keuken is weer open voor koffie, thee ed. zetten maar de koekjestrommels blijven nog wel dicht. Laat liefst een man per groep de keuken doen. Of je Nivonkoppen gebruikt of toch liever koppen van thuis moet je zelf bepalen. De koppen niet ongewassen laten staan maar of met de machine of met hand reinigen.
 5. De gebruikte ruimte(s) na elk gebruik minimaal 10 minuten goed door laten waaien zonder dat er mensen in de ruimte zijn.
 6. De groep maakt in principe gebruik van zijn eigen ruimte volgens de huidige planning. Het is mogelijk een andere ruimte en tijdstip te claimen. De ruimtecoördinator bekijkt de haalbaarheid. (informatie bij Jaap Hekkema: j.hekkema@home.nl)
 7. Informatie grote zaal.
  De zaal is 11,5 bij 7,4 meter. Iedereen een eigen ruimte van 1,5 bij 1,5 meter (2,25 MM) levert een theoretisch maximale bezetting op van 37 personen. Rekening houdend met loopbanen wordt dat effectief max 30 personen in de zaal bij stoel gebruik. Er zijn 12 tafels: dit limiteert het aantal deelnemers bij tafelgebruik tot 12 personen.
 8. Informatie kleine zaal.
  De zaal is 6.5 bij 7 meter. Theoretisch max is 20 personen bij alleen stoel gebruik. Rekening houdend met looppaden wordt dat effectief 16 personen. Bij tafel gebruik is dat 8 personen.
 9. Informatie Leslokaal.
  De zaal is 3 bij 7 meter. In het lokaal passen max. 8 tafels rekening houdend met de ruimte nodig voor de Prikpost. Dit beperkt de ruimte tot max 8 personen. En opvullen vanaf kopeinde en verlaten vanaf deureinde. Geen zonnig vooruitzicht voor ons talencursusseizoen. Dit betekent een cursistenstop in het leslokaal bij 7.

Wat moet je doen om te starten na 1 juli.

 1. Kijk of je kunt voldoen aan en leven met dit coronaprotocol en de regels Rijksoverheid per 1 juli.
 2. Wees vooral creatief binnen de mogelijkheden. Vragen en (slimme) alternatieven sturen naar Luc.
 3. Stuur een email aan Bestuur Nivon Hengelo met het akkoord met het protocol en hoe je met de groep de ruimte gaat gebruiken. NB: De groepen die al een gebruiksprotocol inleverden en toestemming kregen van het bestuur, hoeven dat niet nogmaals te doen.
 4. Licht alle groepsleden in.
 5. We horen graag van je.

Bestuur van Nivon Hengelo