nivon

Coronaprotocol Nivon Hengelo 1/7-2020

nivonNivon Hengelo met de deuren weer open

Beste leden en gebruikers van Nivoncentrum Hengelo,

Ons Nivoncentrum is per woensdag 1 juli weer gewoon open – hoera. Geen achterdeur gedoe meer maar gewoon via de voordeur naar binnen.

Registreren is niet nodig: we zijn op de hoogte welke groepen op welk moment gebruik maken van de ruimtes. Zomerdans kan zijn eigen manier van registreren aanhouden.

Binnen wel afstand houden en alles wat je gebruikt ontsmetten. De garderobe en toiletten blijven op slot m.u.v. de bekende noodsituatie.
De keuken is weer bruikbaar voor koffie, thee ed. zetten.
Let op. De keuken en hal zijn bij normaal gebruik een hotspot waar afstand houden niet altijd eenvoudig zal zijn. Vertrouw je het niet voor jezelf kun je overwegen binnen (even bij passage) een mondkapje te dragen.

Ook al ben je niet van plan een groepsactiviteit te starten in deze zomerperiode dan nog moet je aan het werk omdat de kans heel groot is dat ook na de zomerperiode de start van het nieuwe seizoen onder min of meer de huidige regels zal plaats vinden. Die zullen pas, denk ik, verdwijnen bij het beschikbaar komen van een anticorona vaccin. De capaciteit qua personen van onze ruimtes is hieronder weergegeven. Stem daar je plannen op af.

Start Nivon Zangkoor. De regels op dit moment zijn talrijk en bevatten complexe eisen tav zaal eisen (ventilatie ed.), opstelling koor, gezondheid check en registratie. Ik denk dat we er verstandig aan doen, vooral gezien de personele samenstelling van ons koor, de start uit te stellen tot nieuwe seizoen.

Maar! Wat er ook maar bedacht wordt, het is ieders eigen beoordeling en verantwoordelijkheid om te beslissen of het voor hem of haar voldoende veilig is. Kom alleen als je geen klachten hebt. Bij twijfel niet doen.

Algemene regels gebruik Nivoncentrum.

 1. Kom alleen als je geen klachten hebt. Bij twijfel niet doen.
 2. De voordeur en alarminstallatie desinfecteren bij gebruik – tip van Jaap: bedien alarm met een houtje o.i.d.
  Ventileer de ruimtes goed, alles wat je gebruikt of aanraakt desinfecteren.
 3. De toiletten en garderobe zijn buiten gebruik (dat nood wet breekt is ook hier geldig – alleen dan wel goed desinfecteren). Afleggen jassen in eigen ruimte.
 4. De keuken is weer open voor koffie, thee ed. zetten maar de koekjestrommels blijven nog wel dicht. Laat liefst een man per groep de keuken doen. Of je Nivonkoppen gebruikt of toch liever koppen van thuis moet je zelf bepalen. De koppen niet ongewassen laten staan maar of met de machine of met hand reinigen.
 5. De gebruikte ruimte(s) na elk gebruik minimaal 10 minuten goed door laten waaien zonder dat er mensen in de ruimte zijn.
 6. De groep maakt in principe gebruik van zijn eigen ruimte volgens de huidige planning. Het is mogelijk een andere ruimte en tijdstip te claimen. De ruimtecoördinator bekijkt de haalbaarheid. (informatie bij Jaap Hekkema: j.hekkema@home.nl)
 7. Informatie grote zaal.
  De zaal is 11,5 bij 7,4 meter. Iedereen een eigen ruimte van 1,5 bij 1,5 meter (2,25 MM) levert een theoretisch maximale bezetting op van 37 personen. Rekening houdend met loopbanen wordt dat effectief max 30 personen in de zaal bij stoel gebruik. Er zijn 12 tafels: dit limiteert het aantal deelnemers bij tafelgebruik tot 12 personen.
 8. Informatie kleine zaal.
  Theoretisch max is 22 personen bij alleen stoel gebruik. Rekening houdend met looppaden wordt dat effectief 16 personen . Bij tafel gebruik is dat 8 personen.
 9. Informatie Leslokaal.
  In het Leslokaal passen max. 8 tafels. Dit beperkt de ruimte tot max 8 personen. En opvullen vanaf kopeinde en verlaten vanaf deureinde. Geen zonnig vooruitzicht voor ons talencursusseizoen. Het is te overwegen om het lesgeven te verplaatsen naar de hal. Dan moet er wel meubilair bijkomen.

Wat moet je doen om te starten na 1 juli.

 1. Kijk of je kunt voldoen aan en leven met de Regels gebruik Nivoncentrum en de regels Rijksoverheid per 1 juli.
 2. Wees vooral creatief binnen de mogelijkheden (in goed Nederlands: outside the box – buiten het kader). Vragen en (slimme) alternatieven sturen naar Luc.
 3. Stuur een email aan Bestuur Nivon Hengelo met het akkoord met de regels en hoe je met de groep de ruimte gaat gebruiken, en de periode van gebruik. Dit hoeft maar een keer.
 4. Licht alle groepsleden in.
 5. Je kunt starten na instemming Bestuur.
  N.B.: de groepen die al eerder goedkeuring voor hun plan kregen kunnen uiteraard gewoon beginnen.
 6. We horen graag van je.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van Nivon Hengelo,
Marian Baake