nivon

Corona situatie per 19 mei 2021

nivonNivon Hengelo coronaprotocol per 19 mei 2021 (rev 02)

Ons Nivoncentrum is per woensdag 19 mei weer gewoon open – hiep hiep hoera.

Er is geen Nivon groep of Nivon huurder van gebruik centrum uitgesloten. Ook de wandelaars mogen op pad.
De eigen verantwoordelijkheid voor veilig en verantwoord deelnemen aan activiteiten geldt nog steeds. Bij twijfel thuisblijven.

Wat moet je doen om te starten per 19 mei.

 1. Kijk of je kunt voldoen aan en leven met dit coronaprotocol.
 2. Wees vooral creatief binnen de mogelijkheden.
 3. Stuur een email aan Bestuur Nivon Hengelo met het akkoord met het protocol en wanneer je start.
 4. En nog belangrijker: een mailtje naar Jaap Hekkema. Dan plant hij je weer in en zorgt dat de verwarming aanstaat.
 5. Licht de groepsleden in.

Registreren door de leiding van deelnemers per bijeenkomst is verplicht. Tevens moet de gezondsheidsvraag worden gesteld. Bij twijfel geen deelname. De maximale groepsgrootte is 30 personen in groepjes van twee. Dit laatste betekent dat als er sprake is van in teamverband actief deze beperkt moet blijven tot tweetallen. Allen wel op 1,5 meter afstand.

Alle bestaande beperkingen t.a.v. centrumgebruik: qua ruimtegebruik en hygiëne zijn nog steeds van toepassing. De toiletten en garderobe zijn toegankelijk. De keuken is weer bruikbaar voor koffie, thee e.d. zetten. Binnen wel afstand houden en alles wat je gebruikt ontsmetten. Mondkapje binnen is verplicht behalve bij de uitoefening van de activiteit. Goed ventileren is nog steeds van groot belang.

De capaciteit qua personen van onze ruimtes is hieronder weergegeven.

Algemene regels gebruik Nivoncentrum.

 1. Kom alleen als je geen klachten hebt. Bij twijfel niet doen.
 2. De voordeur en alarminstallatie desinfecteren bij gebruik – tip van Jaap: bedien alarm met een houtje o.i.d.
  Ventileer de ruimtes goed, alles wat je gebruikt of aanraakt desinfecteren. In elke ruimte staat een 1,5 meter lat voor het bepalen van de goede afstand.
 3. De keuken is open maar de koekjestrommels blijven nog wel dicht. De koppen niet ongewassen laten staan maar of met de machine of met hand reinigen.
 4. De gebruikte ruimte(s) na elk gebruik minimaal 10 minuten goed door laten waaien.
 5. De groep maakt in principe gebruik van zijn eigen ruimte volgens de huidige planning. Het is mogelijk een andere ruimte en tijdstip te claimen. De ruimtecoördinator bekijkt de haalbaarheid. (informatie bij Jaap Hekkema: j.hekkema@home.nl)
 6. Informatie grote zaal.
  De zaal is 11,5 bij 7,4 meter. Iedereen een eigen ruimte van 1,5 bij 1,5 meter (2,25 MM) levert een theoretisch maximale bezetting op van 37 personen. Rekening houdend met loopbanen wordt dat effectief max. 30 personen in de zaal bij stoel gebruik. Er zijn 12 tafels: dit limiteert het aantal deelnemers bij tafelgebruik tot 12 personen.
 7. Informatie kleine zaal.
  De zaal is 6.5 bij 7 meter. Theoretisch max. is 20 personen bij alleen stoel gebruik. Rekening houdend met looppaden wordt dat effectief 16 personen. Bij tafel gebruik is dat 8 personen.
 8. Informatie Leslokaal.
  De zaal is 3 bij 7 meter. In het lokaal passen max. 8 tafels rekening houdend met de ruimte nodig voor de Prikpost. Dit beperkt de ruimte tot max. 8 personen. En opvullen vanaf kopeinde en verlaten vanaf deureinde. Geen zonnig vooruitzicht voor ons talencursusseizoen. Dit betekent een cursistenstop in het leslokaal bij 7.

  Bestuur van Nivon Hengelo

  Wat is Nivon Hengelo?

  Nivon Hengelo heeft 500 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

  Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

  Nivon Hengelo is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland.

  Nivon Natuurvrienden Nederland is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Nivon faciliteert op allerlei manieren duurzame vrijetijdsbesteding en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. Nivon heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen, telt 20.000 leden en is lid van NFI (Nature Friends International).

  Wat kun je zoal met Nivon Nederland?

  OVERNACHT in een NATUURVRIENDENHUIS of op een KAMPEERTERREIN

  Ga mee op REIS, op ZOMERKAMP of WATERSPORTKAMP

  Doe mee aan een ACTIVITEIT, WORKSHOP of ARRANGEMENT

  Voor meer informatie, klik hier.nivon logo