Nivon logo Hengelo

Boekengroep Nivon Hengelo

De verkoop van tweedehands boeken en grammofoonplaten is een belangrijke inkomstenboekenbron voor het Nivon Hengelo. Naast de jaarlijkse boeken en platen beurs, zijn het elegante boekenstalletje in de foyer en de verkoop online in onze Webshop (zie onze website hengelo.nivon.nl) een groot succes.

De boeken die we in het stalletje aanbieden zijn zorgvuldig door de Boekengroep geselecteerd en kosten € 2,00 / stuk. Lenen, ruilen en zelf plaatsen van boeken is niet de bedoeling.

Indien je zelf boeken (of platen) aan het Nivon wilt schenken, kun je ze meenemen naar het Nivon Centrum en in het “boekenhok” leggen. Zijn het grote hoeveelheden, dan kunnen die door ons worden opgehaald. Legpuzzels zijn ook van harte welkom.

In het zo genaamde boekenhok worden de boeken door de Boekengroep gesorteerd op kwaliteit en verkoopprijs.nijvernederland voork

Heb jij liefde voor boeken en vind je snuffelen door grote stapels op zoek naar het juweel geweldig kom dan als vrijwilliger werken bij ons.

Namens de Boekengroep,

Jaap Hekkema

Vergeet niet ook een blik op de mooie titels in de webwinkel te werpen. Klik hier.

Wat is Boeken Nivon Hengelo?

Boeken Nivon Hengelo is een enthousiaste groep vrijwilligers en vooral boekenliefhebbers, die zich inspant om tweedehands boeken en grammofoonplaten een waardig nieuw leven te geven.

Deze groep doet dat door boeken die afgedankt worden te verzamelen, te sorteren en vervolgens aan te bieden aan andere liefhebbers. Een prettige bijkomstigheid is dat het financiële resultaat  ten goede komt van Nivon Hengelo. Nivon Hengelo is een lokale afdeling van Nivon Natuurvrienden Nederland.

Het is ongelooflijk hoeveel boeken er in Nederland dagelijks worden afgedankt. Boeken die zonder opvang regelrecht naar de papierdump zouden zijn gegaan om hun leven als oud papier te eindigen. Terwijl er voor vele boeken wel degelijk belangstelling is. Het is nu de kunst voor Boeken Nivon Hengelo (hierna Boekengroep genoemd) om die boeken uit de stroom te vissen en in de etalage te zetten. En omdat Nivon Hengelo een 100 procent vrijwilligers organisatie is kan dat voor prijzen die voor niemand een bezwaar hoeven te zijn.

De Boekengroep heeft een eigen webpagina: Boekengroep Nivon Hengelo, waarop het complete arsenaal van activiteiten te lezen is. Klik hier. 

Wat is Nivon Hengelo?

Nivon Hengelo is een organisatie met 600 leden die samen meer dan dertig verschillende activiteiten ondernemen. We zijn altijd in voor nieuwe ideeën of activiteiten en maken daar graag ruimte voor. Een honderdtal vrijwilligers tekent voor de totale organisatie, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom is deelname voor iedereen en elke beurs mogelijk.

Nivon Hengelo heeft een eigen website waarop het complete programma te lezen is. Klik hier.

Voor meer informatie over Nivon Nederland, klik hier.