fietsen

Samen in goed gezelschap rustig wandelen of fietsen is gezelligger dan alleen

“Samen” dat is het motto van de dinsdagmiddag ” Fiets en wandelgroep”. Het fiets of wandeltempo is zodanig dat  je ook nog rustig om je heen kunt kijken en met je buur kletsen. Gezelligheid staat voorop

Pak de fiets en geniet

Van mei tot eind september gaan de deelnemers elke dinsdagmiddag erop uit voor een fietstochtje van circa 30 kilometer in een rustig tempo door het zomerse Twente. Eten en drinken gaan mee in de eigen fietstas. Maar ook wordt er wel eens een kop koffie of thee of een ijsje onderweg gekocht, als het maar gezellig is.

Zorg voor een betrouwbare fiets. Fietsen op een E-bike mag natuurlijk ook. Het dragen van een veiligheidshesje tijdens de fietstocht is wel zo verstandig.  Het vertrek is elke dinsdagmiddag om precies 13.30 uur. vanaf het Nivoncentrum.

Herhaling succestocht – Fiets mee en geniet.

Dat was op dinsdag 23 mei 2017: een heel mooie voorjaarstocht Enter-Mokklengoor

Wandel mee en geniet!

In de wintermaanden wordt er gewandeld. Vanaf  oktober gaat er elke dinsdagmiddag een groep wandelaars op pad. Het vertrek is om precies 13.30 uur bij het Nivoncentrum. De wandelaars maken een tocht van 1 à 1,5 uur in een laag en rustigtempo in het buitengebied van Hengelo.wandelen

Kun je geen grote afstand lopen dan is dit een ideale groep om mee te wandelen. Ook gaat er iets te drinken mee in de rugzak. Maar heel vaak wordt er, na afloop van de wandeling, ergens gezamenlijk een kop koffie of thee gedronken. Het elkaar ontmoeten en gezelligheid is belangrijk in deze groep

Pak de wandelschoenen en kom!

Enne – voel je je fit genoeg om wat meer kilometers te maken – kijk dan op de pagina’s van de andere  wandelgroepen.

Laatste nieuws: 

1) RAILFIETSEN

Het railfietsen op 18 oktober 2016 was een succes. Samen fietsen over het oude Akzo-chloor spoortje tot in Twekkelo. Een rit vanaf het stationnetje aan de Kuipersdijk  over de sluis en het Twentekanaal tot dicht bij boerderij Erve Reef  in Twekkelo. Hier is een rustplaats ingericht voor een kop koffie en waar streekproducten te koop zijn. Wandelaars hebben dan de mogelijkheid om een uurtje rond te wandelen in het mooie Twekkelo.(Hoeft natuurlijk niet, je kunt ook rusten).

railfietsen-3railfietsen-4

railfietsen-2

De foto’s geven een impressie weer van deze leuke activiteit. Niet iedereen hoeft te trappen, je kunt ook zo meerijden.

Bij voldoende belangstelling gaan we op dinsdag 30 mei 2017 weer zo’n mooie “Railtocht”maken. De start is dan om 13.30 uur weer bij het stationnetje Kuipersdijk.

Heb je interesse in deze leuke activiteit, grijp dan deze kans. Om de kosten hoef je het niet te laten. Deze bedragen circa € 5,00.(afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor nadere inlichtingen en opgave kun je terecht bij: Tiny Dopstra                                             telefoon 074-242 56 42 of 06-286 521 40

2) Pannenkoeken eten

Samen gezellig pannenkoeken eten in Zenderen!

Dat kon op vrijdag 18 november j.l. 25 Deelnemers hebben genoten van de heerlijke pannenkoeken en de stemming was opperste best, zoals onderstaande foto weergeeft.

.18-11-2016-pannenkoeken-eten-2

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

Inlichtingen bij Tiny Dopstra

  • telefoon: 074-2425642
  • telefoon: 06-28652140
  • email: tdopstra@home.nl