pentekenning nivoncentrum

Voor een boeiende lezing op de dinsdagavond moet je bij Nivon Hengelo zijn

Voor een boeiende lezing of presentatie moet je op dinsdagavond, maandagmiddag, dinsdagmiddag (Sociaal Toerisme) bij het Nivon zijn. En dat voor een heel klein prijsje. Op meerder dagen in de maand kun je er terecht voor een programma vol cultuur, natuur, folklore, vreemde landen

1-IMG_0617

en humor. Denk daarbij aan schitterende natuuropnames van ons Twente of juist ver weg, verhalen over Rusland en China toen en nu, of Twentse historie. De beste presentatoren in de Regio komen het u graag vertellen. Hier onder staat het complete programma voor de dinsdagavond.

Maar neus ook even in het maandagmiddag programma

of Sociaal Toerisme op de dinsdagmiddag

en kijk ook eens op de Geschiedenis pagina of daar iets van je gading is als je belangstelling hebt voor presentaties op dat gebied.

NIVON-dinsdagavonden. Programma 2016-2017.

Dit jaar staan de volgende NIVONdinsdagavonden op het programma vol cultuur, natuur, vreemde landen en humor. Natuurlijk in de Grote Zaal van het NIVONcentrum, Lodewijkstraat 1, hoek Berfloplein, Hengelo (Ov.), telkens om 20 uur.

De toegangsprijs is €5, voor leden €4 . Nadere informatie is verkrijgbaar bij Rob Lehr, 074-2911953.

skelet 1

ericmulder 1Op 4 october: Eric Mulder van Natuurmuseum Natura Docet Wonderryck in Denekamp verzorgt een presentatie over Dinosauriërs en het landschap waarin zij leefden. De insteek is voor jongeren en volwassenen.

Een jonge Eric aan het werk bij de opgraving van de Mosasaurus in Maastricht

marie therese 1Op 1 november: Marie Thérèse ter Haar brengt, zoals we van haar gewend zijn, in haar geboortestad Hengelo, een boeiend verhaal, nu over de Baltische landen: Estland, Letland en Litouwen, ontwikkelingen in het verleden en van de laatste tijd. Zie haar website: http://www.empirique.nl/academie-arnhem/lezingen/87-lezing/416-lezing-baltische-landen-van-onderdrukking-tot-vrijheid

gerrit klaassen 1Op 7 februari: Gerrit Klaassen spreekt over de Twentse taal en cultuur onder de titel: ‘Schetsen van een taalbeweging’, kanttekeningen bij Twentse taal- en cultuurmanifestaties (deels Twentstalig gepresenteerd)

Op 7 maart: Michiel Schaap uit Lochem, natuurfotograaf vliegende kranenuit Lochem, laat een nieuwe, prachtige serie opnamen zien onder de titel “Vliegende Kranen en Deuren”. Zie: http://www.michielschaap.nl/

bert woudstra 1Op 4 april: Bert Woudstra uit Enschede laat ons delen in zijn ervaringen tijdens de laatste wereldoorlog en de ontwikkelingen daarna

Andere presentaties worden gegeven op de NIVONmaandagmiddagen, bij de NIVONgeschiedenisgroep op donderdagmiddagen en bij Sociaal Toerisme op dinsdagmiddagen (kijk op hun eigen pagina).

Informatie

Nivoncentrum Hengelo
Lodewijkstraat 1/ hoek Berfloplein
7553 LB Hengelo

Inlichtingen bij Rob Lehr

  • telefoon: 074-2911953
  • email: roblehr@hetnet.nl